miercuri, 9 aprilie 2014

Bomboane parfumate de cocos si gris





Ingrediente: 1 cana de gris, 1 cana de nuca de cocos, 1/2 cana de zahar, 1/2 cana de stafide ( eu am pus fructe goji ca nu am avut stafide si de fapt au iesit mai bune), 1 lingurita de seminte de cardamom pisat, 2-3 lingurita de mac/susan/fulgi ciocolata, astea doar daca vreti sa le dati un aspect mai dragut, 1/2 cana de migdale pisate grosier cu ciocanul de snitele, 1/2 cana de untura vegetala sau unt gras de calitate, 1/2 cana de apa, 1/4 cana apa de flori 
Mod de preparare: 
1. Se pune la topit untul intr-o craticioara, se adauga migdalele zdrobite si se rumenesc usor, nu mult, ci doar trebuie ca sa fie bej, se adauga grisul si se amesteca mereu ca sa se rumeneasca si el. Se doreste sa se obtina o culoare bej la gris, aceasta operatiune ii va da un gust foarte delicios, aromat. Se adauga stafidele sau fructe goji ( sau ce va place sa adaugati , fructe uscate tocate fin).
2.Se da deoparte sa se raceasca amestecul , intre timp zdrobim boabele de cardamom si daca putem, le rasnim la rasnita de mirodenii/cafea sau numai le zdrobim cu ciocanul de snitele intr-o punga de hartie sau plastic. Semintele vor emana un miros delicios care va da bomboanelor un specific aparte. 


 Aici sunt pastaile de cardamom care se curata de coaja si se aleg doar semintele folositoare.


3. Se pune la foc apa cu zaharul si se lasa sa scada 4-5 minute, se adauga la sirop nuca de cocos si se lasa inca 2-3 minute sa se absoarba lichidul. Se lasa la racit deoparte si apoi se adauga apa de flori la amestec.
4. Se amesteca grisul rumenit cu siropul si nuca de cocos , se adauga semintele de cardamom tocate si se freaca bine cu o lingura ca grisul sa absoarba restul de lichid. Daca amestecul este prea gros se mai pune o lingura de apa, daca este prea moale se mai lasa ca grisul sa se mai unfle. Asta depinde de cat de mare este macinat grisul, dar se poate rezolva usor dupa cum am spus mai sus. 
5. Se facbilute in mana, nu trebuie sa se raceasca de tot amestecul, se tavalesc prin mac si se pun pe un platou in frigider sa se intareasca. 
6. Se servesc dupa ce au stat 1-2 ore la frigider. Sunt delicioase si pot fi tavalite prin nuca de cocos, seminte de susan, fulgi de ciocolata sau orice altceva va trece prin minte. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line