Ingrediente: 13 linguri de lapte, 13 linguri de unt, 3 ouă mari sau 4 mici, un praf de copt, 10 linguri de zahăr sau mai puțin daca nu doriți prea dulce, cate o fructă: căpșuni, felie de piersici, caisa, mar, dupa plac, făina cât cuprinde pentru a ieși un aluat mai gros un pic decât cel de clătite, 16 hârtii de brioșe
Mod de preparare:
1. Se amestecă intr-un castron uleiul si laptele, se pun deoparte. Intr-un alt castron se freacă ouale cu zaharul pina se dizolva bine zaharul. Acesta se amestecă cu laptele si uleiul cu un tel , se adauga apoi faina si praful de copt si se pun in formele de briosă pina la jumatatea formei pentru ca vor creste si vor da pe afara, in mijloc se pune fructul pe care
l-am ales.
2. Se dau la cuptorul preincălzit la 180 grade pentru 15-20 minute si nu se deschide cuptorul 10 minute ca sa se umfle. Se scot briosele cand sunt destul de coapte, dar nu exagerat pentru ca vor fi apoi uscate.
Eu am folosit faina de grau cu tarata si de aceea culoarea lor este mai inchisa.
Se pot orna cu ceea ce aveti la indemana. Se servesc cu ceai, lapte sau cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu