joi, 13 martie 2014

Varza de Bruxelles in sos de conopida


Ingredienete: 200 gr de varza de Bruxelles, cateva buchetele de conopida, 200 gr de conserva de rosii tocate , sare, piper, ulei de masline, 2-3 catei de usturoi prajit, zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
1.Se fierbe varza de Bruxelles in apa cu sare 15 minute si se lasa apoi la scurs, scoasa  din apa in care au fiert. Se fierbe conopida rupta in buchetele in apa cu sare, un pic mai mult ca sa fie foarte moale  . 
2. Se prajeste usturoiul in ceva ulei de masline, se adauga conopida fiarta bine si se lasa acoperit ca se se amestece aromele si sa se inmoaie totul. Se zdrobeste cu furculita totul si se face o pasta neomogena de conopida la care se adauga rosiile si se mai da un clocot. Se potriveste de sare si piper . Acesta este un sos pentru varza.
3. Se adauga verzele de Bruxelles in sosul de conopida, se lasa la foc 2-3 minute ca sa se amestece sosul cu varzutele si se servesc imediat. Se toarna ceva zeama de lamaie ca sa se mai duca din amareala lor care uneori nici nu se simte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line