luni, 17 martie 2014

Kube vegetariana armeneasca la tava







Ingrediente: pentru kube: 400 gr de bulgur  http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgur  ( grau fin pentru kube ), 4-5 cartofi fierti rasi , sare, piper, un varf de cutit sumac si coriandru, un varf de cutit de cuisoare pisate, un varf de cutit de nucsoara rasa, 1-2 linguri de smanatana 
pentru umplutura: 500 gr de ciuperci scazute pentru vegetarieni ( se poate adauga carne 200 gr sau se pot inlocui ciupercile cu 500 gr de  carne tocata fin) , o ceapa tocata fin, un strop de menta uscata sau zatar uscat pentru aroma 
pentru decor : conuri de brad ( snobar), chimen negru ( negrilita)

Mod de preparare:
1. Se pune la inmuiat bulgurul cateva ore in apa calda , se stoarce intr-o sita si se pune intr-un vas . Se adauga la bulgurul moale cartofii rasi pe razatoare, mirodeniile, sarea si smanatana, cat sa se lege bine si sa se poata omogeniza. Se poate face o compozitie legata si maleabila , consistenta, care poate fi modelata, kube.
2. Se calesc cipercile cu ceapa si se scad bine , nu este nevoie de zeama, de aceea ori se scurg ciupercile sau se scad pe foc bine. Pentru cei carnivori se poate adauga carnea tocata si se va scadea la foc impreuna cu ciupercile ca sa nu mai aiba lichid, sa fie uscata umplutura kubei.
3. Se imparte compozitia de kube in 2 parti, pentru a face 2 straturi: se unge bine o tava cu unt si se presara faina, se pun gramajoare de compozitie si se intind cat sa acopere fundul tavii, nu trebuie sa fie prea gros, pina intr-un centimetru sau grosimea unui deget. Se aplatizeaza cu lingura udata in apa.
4. Se distribuie ciupercile uniform( sau carnea sau/si amestecul mixt de carne si ciuperci)  si se presara zatarul sau menta . Se preseaza bine cu o lingura sa fie cat de cat uniform. 
5. Acum vine partea mai cu dichis, stratul al doilea, de acoperire: se pun gramajoare din amestecul de kube, se intinde cu mana uda sau cu o lingura uda ca toata suprafata sa fie acoperita uniform . Se taie in romburi cu un cutit udat si se pun seminte de brad( snobar) in buchetele , se presara cu negrilita (chimen negru). 
6. Se coace la foc mediu in cuptor 20-30 minute si se lasa sa se rumeneasca bine. Se serveste la masa calda cu garnituri diverse, dupa gust.


Amestecul de kube: bulgur, cartof ras si mirodenii


Amestecul de kube ( ciuperci sau ciuperci cu  carne sau se poate inlocui cu carne toata umplutura ) 



primul strat de amestec de kube 


Stratul de umplutura de ciuperci distribuit peste amestecul de kube


  Aranjarea celui de-al doilea strat de amestec de kube 


Se taie in romburi cu cutit umed

  
Scoasa din cuptor 


Romburi decorate gata 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line