Ingrediente: 3-4 biscuiti digestivi rupti in bucatele mici, 2-3 napolitane cu cacao rupte mic, 10 biscuiti rotunzi pentru suport si nu grosi, subtiri( marimea lor va decide marimea bomboanei), 100 gr de unt gras topit, 50 gr de stafide , caise sau cirese uscate sau confiate tocate, cateva bomboane mici pentru decor sau bucatele de ciocolata, 200 gr de ciocolata pentru topit si glazurat ( la care se adauga o lingura de unt si 2-3 linguri de apa sau lapte) , esenta de vanilie sau scortisoara, ce aroma va place, 2-3 linguri de lapte sau apa.
Mod de preparare:
1. Se pun biscuitii si napolitanele sfaramate intr-un castron cu untul topit , stafidele sau fructele confiate tocate, 2-3 linguri de lapte sau apa, scortisoara sau esenta dorita si se amesteca bine , nu ca sa se omogenizeze, ci ca sa se formeze un amestec lipicios care se poate modela.
2. Se imparte compozitia in 10 gramajoare si se fac bile care se pun pe biscuitii care au fost alesi ca baza si se preseaza bine peste biscuiti.
3. Se pun pe un suport gratar si se topeste ciocolata pe bain-marie . Se adauga in ciocolata o lingurita de unt si 2-3 linguri de apa sau lapte. Aceasta va fi glazura bomboanelor.
4. Se toarna peste bomboanele de pe gratar ciocolata topita si se lasa sa se scurga surplusul. Se decoreaza cu bombonele si chipsuri de ciocolata. Se baga in frigider pentru 2 ore.
5. Se servesc reci , sunt delicioase si se po adauga fulgi de ovaz, de porumb sau orice altceva va trece prin cap in interior.
Biscuitii alesi ca baza de bomboane
Bomboanele asezate pe baza - biscuit
Bomboanele acoperite cu glazura de ciocolata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu