duminică, 23 martie 2014

Humus sau pasta de naut


Ingrediente: 500 gr de naut fiert , pus de seara la inmuiat in apa calda si dimineata fiert 30 minute pana boaba devine moale, 100 ml de ulei de masline sau poate fi smantana grasa , sare, piper, boia de ardei iute sau dulce, dupa preferinta, turmeric si sumag, zeama de la lamaie .
Mod de preparare: 
1. Se strecoara boabele de naut , se pun deoparte 2-3 linguri de boabe care vor fi folosite pentru ornat si restul se zdrobesc la blender , se adauga  un polonic din zeama lor, uleiul de masline sau smantana, sarea, piperul, zeama de lamaie si daca este nevoie , inca niste zeama de la fiertul boabelor ca sa se obtina o pasta omogena si destul de vascoasa.
2. Se pune in castroane pentru servit, se orneaza cu boia de ardei iute sau dulce, turmeric, sumag si boabele de naut ramase . Din cantitatea folosita se obtin 2 castroane si cam 4 portii, se poate servi cu ardei feliati, ceapa rondele si lipie/paine proaspata.
3. Se adauga ulei la servire si zeama de lamaie , pentru un gust mai acrisor.





Magazine on line