marți, 4 martie 2014

Tarta cu dovlecel si branza


Ingrediente: 2 dovlecei zuchini ( verzi ) , dar pot fi si dovlecei obisnuiti rasi pe razatoarea mare, 3 oua batute bine, 200 ml de lapte sau iaurt, 100 ml de ulei de masline, piper, o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce,  3 linguri de faina , 300 gr de branza feta sau telemea maruntita cu degetele sau cu furculita.
Mod de preparare: 
1. Se pun dovleceii rasi si storsi de zeama intr-un castron impreuna cu branza maruntita, piperul , ouale batute cu telul, faina, uleiul, boiaua de ardei sau alte mirodenii , dupa plac, se amesteca bine si se dau deoparte.
2. Se unge o tava cu ulei si se distribuie umplutura si se niveleaza cu furculita frumos, se orneaza cu cateva felii de dovlecei si se presara boia de ardei dulce sau daca se doreste, busuioc sau menta. 
3. Se da la cuptor la foc mediu 20 - 30 minute pana se rumeneste uniform si se lasa la racit inainte de a se taia.
4. Se taie patrate si se serveste cu lamaie , fiind un aperitiv la micul dejun sau cina.



Tava inainte de a o pune la cuptor 


Se serveste cu lamaie 


Magazine on line