marți, 4 martie 2014

Orez cu urzici de primavara


Ingrediente: o cana de orez cu bob lung, spalat si pus la inmuiat 1 ora, 200 gr de urzici fierte si tocate si zeama in care au fiert , cam 2 -3 cani , sare, piper, zeama de lamaie, ceapa verde tocata, 100 ml ulei de masline sau 100 gr de unt gras, o ceapa uscata mica tocata mic.
Mod de preparare: 
1. Se pune la topit untul sau uleiul la incalzit, se adauga ceapa uscata tocata mic si se rumeneste usor, apoi se adauga orezul spalat si scurs. Usurel se amesteca cu o lingura ca boabele sa se acopere cu unt sau ulei.
2. Se  adauga apa de la urzici cu urzicile fierte si tocate, sarea si piperul si se amesteca usor. Lichidul trebuie sa depaseasca cu un 2-3 cm nivelul orezului aproximativ, se acopera cu un capac si se da focul mic.
3. Cand incepe sa fiarba se cronometreaza 10 minute la foc mic, cu oala acoperita. Se stinge focul si se lasa acoperit inca 15 minute ca sa se absoarba tot lichidul si orezul sa fie facut. 
4. Se pune in farfurie pentru servit si se presara ceapa verde tocata. Se serveste ca atare sau ca garnitura la alte feluri cu salate si muraturi.


Magazine on line