marți, 4 martie 2014

Orez risotto rapid


Ingrediente: 1 cana de orez, 2 1/2 cani de apa, 3 cuburi de branza la vache qui rie sau alta branza topita de calitate, 1 cana de cascaval ras , cam 250-300 gr , o jumatate de pachet de unt, sare, piper, alte mirodenii ca de exemplu un varf de lingurita de turmeric, daca doriti culoarea galbena, eu il prefer alb galbui, natur de la culoarea cascavalului folosit, 
pentru servit: 2-3 rosii proaspete tocate amestecatae cu 2-3 linguri de otet balsmic.


Mod de preparare:
1. Se spala orezul, de preferat cu bobul rotund sau orez risotto special, in multe ape, ca amidonul sa se elimine, se scurge in sita.
2. Se pune in oala de tefal untul la topit si prajim orezul , dar nu il amestecam mult , doar un pic ca boabele sa se unga in unt.
3. Se pune apa si sarea si piperul si cand da in clocot se da focul mic , se lasa 15-20 minute , acoperit . Trebuie sa se obtina un orez moale, dar nu terci si  nici pilaf, bobul facut si cat de cat intreg.
4. Se deschide capacul , se adauga branza topita taiata mic si cascavalul ras si se amesteca bine , se inchide focul si se lasa inca 5-10 minute acoperit ca sa se topeasca si orezul sa se imbibe cu branza pusa.
5. Se serveste cald intr-o farfurie impreuna cu rosiile tocate mic si stropite cu otet balsamic.



Magazine on line