marți, 4 martie 2014

Paste spirale cu cuib de carne



Ingrediente: 300 gr de macaroane spirale din porumb, 200 gr de carne de vita, taiata suvite lungi ( ca la shaorma),  o cana de sos de rosii si 1 lingura de bulion, sare, piper, cuisoare pisate , chimen si boia de ardei dulce sau iute pentru cei iubitori de mancaruri iute,  o ceapa tocata , un morcov mic tocat, o codita de ceapa verde, ulei de masline.


Mod de preparare:
1. Se fierb pastele 5 minute , spiralele adaugandu-se in apa cand aceasta fierbe si in apa de fierbere, care nu le depaseste,  se pune sare si ulei. Se lasa in apa spiralele si in 5-10 minute vor absorbi exact cat au nevoie, nefiind nevoie decat sa le scoatem cu o paleta.
2. Se prajeste ceapa in ulei de masline, se adauga morcovul si carnea si mirodeniile si se lasa acoperit 10-15 minute, amestecandu-se si adaugand inca o canita de apa.
3. Se adauga apoi sosul de rosii si inca o canita de apa si se lasa la foc mic inca 5 minute sa scada.
4. Se scot pastele spirale intr-o farfurie mai adanca, in mijloc se face un loc pentru a pune carnea si sosul ei si se presara coada de ceapa tocata mic,  se stropeste cu putin ulei de masline peste paste si se serveste.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line