Ingrediente: 2 linguri de tahina ( pasta de susan), 2 cani de gris, 1 cana de zahar, 1 1/4 cani de unt( sau untura vegetala ghee) si 1-2 linguri de unt , separate, 1 1/4 cani de iaurt, 1/2 lingurite de praf de copt, 1/2 lingurite de bicarbonat, un strop de sare, fistic sau migdale curatate pentru decor, 2 linguri mari de scortisoara pisata, 3 cani sirop de zahar ( facut din 2 cani de apa si 2 cani de zahar fiert 10 minute cu o felie de lamaie) .
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade, se unge o tava de yena sau altceva ce aveti la indemana cu pasta de susan ( tahina ) .
2. Se amesteca zaharul cu grisul si untul topit pana se amesteca bine. Praful de copt si bicarbonatul impreuna amestecate in iaurt se adauga la gris si se amesteca bine. Se lasa 10 minute la odihna.
3. Se pune in tava jumatate din cantitatea de aluat si se niveleaza cu lingura uda ca sa fie uniforma, se presara scortisoara peste toata suprafata tavii , va fi la mijloc un strat fin de scortisoara, la care se poate renunta. Se pune in gramajoare mici restul de aluat si se niveleaza din nou cu o lingura uda ca totul sa fie uniform, se taie in romburi si se pune pe fiecare romb o migdala sau se fac floricele cu fistic , ca decor.
4. Se mai adauga 1-2 linguri de unt deasupra, topit, uniform peste toata tava si se da la cuptor sa se rumeneasca.
5. Se lasa 20-25 minute, depinde de cuptor si cand se scoate din cuptor se toarna siropul racit peste prajitura , se lasa sa se absoarba bine si bobul de gris sa se umfle, 30 minute, dupa care se serveste cu ceai sau cafea.
Jumatatea de aluat unsa cu scotisoara pe care se va pune cel de-al doilea strat ( cine doreste) , se poate si fara ...
Inainte de a fi pusa in cuptor, taiata si decorata.
Cand a fost scoasa din cuptor , rumenita gata
In sectiune
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu