Mod de preparare:
1. Se face o cafea concentrata si se pune intr-un castron sau farfurie de supa mai lata. Se pun piscoturile la inmuiat si se tapeteaza o tava de prajitura ca in imaginea de mai jos.
2. Se mixeaza amestecul din frisca si mascarpone si zaharul brun 2-3 minute ca sa devina inchegat si bine omogenizat, daca frisca nu are zahar se mai pune o lingura, dupa gust. Se potriveste gustul si aroma, aici se poate adauga vanilie sau rom , dupa preferinta fiecaruia.
3. Se adauga crema in interiorul tavii tapetate cu piscoturi si se acopera cu alte piscoturi imbibate cu cafea. Se poate decora cu piscoturi sau orice va doriti.
4. Se presara cu cacaua trecuta prin sita, se presara mai mult daca se doreste pentru o aroma mai pregananta. Cacaua este bine sa fie de calitate superioara, olandeza , care are un continut de cacao mai ridicat.
5. Se lasa la rece cel putin 6 ore si apoi se poate taia in cuburi pentru servire.
Portionata
Inainte de a o da la rece, presarata cu cacao
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu