luni, 3 februarie 2014

Cataif turcesc ca in Dobrogea



Ingrediente: 200 gr de fidea subtire, fir de par, 200 gr de unt, 300 gr de lapte, 100 gr de frisca, 3 linguri de amidon, 2-3 linguri de apa de flori , 100 gr de nuca macinata , 5-6 linguri de sirop de zahar. 
Mod de preparare: 
1. Se rupe fideaua in bucatele mici si se pune intr-o tigaie la prajit in unt pina devine rumena si aurie.
2. Se imparte in 2 parti: una va fi pusa pe fundul tavii unse usor cu unt si cealalta deasupra. 
3. Se amesteca 1/2 din fideaua prajita cu nuca macinata si se preseaza pe fundul tavii, in asa fel incat sa acopere totul cat mai uniform.
4. Se pune la foc laptele si amidonul si frisca si se amesteca la foc mic pina se incinge si se ingroasa bine, ca o budinca legata. Se adauga apa de flori la sfarsit , dupa ce am luat-o de pe foc si se amesteca bine. 
4. Se pune un strat de budinca uniform peste fideaua din tava.
5. Se amesteca restul de nuca cu fideaua rumenita si se distribuie peste budinca, sus. Se egalizeaza cu lingura, se preseaza usor ca sa se formeze un strat uniform.
6. Se lasa la rece 2-3 ore sa se patrunda aromele. Cand se serveste, se stropeste cu sirop de zahar deasupra ca sa se umezeasca stratul superior. Se taie si se serveste cu o cana de ceai negru .


Fideaua rupta in bucati mici, daca nu aveti asa fidea subtire, exista fidea pentru supa foarte fina de la Baneasa care se poate folosi.


Primul strat de fidea de pe fundul tavii



Ambele straturi, aspectul final al cataifului 


Si aici, portionat 

Magazine on line