Ingrediente: 170 gr unt, 100 gr zahar brun, 150 gr de ciocolata de 70 % cacao, 4 oua separate , un strop de sare, o esenta sau un baton vanilie, 60 gr de faina, 450 gr de visine sau cirese fara samburi,
Mod de preparare:
1. Se topeste ciocolata la bain marie.
2. Se mixeaza untul cu jumatate din cantitatea de zahar.
3. Se amesteca cate un galbenus in amestecul de unt si zahar. Se adauga ciocolata topita usor, cate un pic.
4. Se bat albusurile bine spuma cu stropul de sare si cu cealalata jumatate de zahar cu mixerul ca sa isi dubleze volumul 3-4 minute.
5.Se adauga albusurile cu spatula la amestecul cu ciocolata cate un pic , prin miscari de sus in jos , cand s-a terminat de adaugat se pune faina cate o lingura pana la terminarea cantitatii.
6. Se pune intr-o forma hartie de copt si se toarna jumatate din amestec, se adauga ciresele sau visinele apoi se pune restul de amestec deasupra.
7. Se decoreaza cu cirese in forma de inimioara, steluta, etc si se da la cuptor preincalzit la 180 grade.
8. Se coace cam 20-30 minute, tot sectretul este sa o scoateti inainte de a se usca complet, ea trebuie sa ramana moale, uda si crocanta deasupra. Si inca ceva: cu cat este mai buna si mai mare concentratia de cacao in ciocolata cu atat va fi mai delicioasa prajitura.
Inainte de a o da in cuptor , consistenta prajiturii este cam asa
Inainte de a o pune in cuptor, gata decorata
Este moale si cremoasa inauntru si crocanta deasupra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu