marți, 18 februarie 2014

Sushi cu avocado si castraveti a la Diana



Ingrediente: 320 gr de orez special pentru sushi, un avocado nu prea copt curatat si taiat felii lungi, castraveti taiati felii lungi, surimi dezghetat, foi de alge speciale pentru sushi, 1 lingurita de sare, sos de soia, 4 lingurite de otet de orez , 3 lingurite de zahar, seminte de susan , wasabi pentru cine doreste ceva foarte iute. 



Mod de preparare: 
1. Se prepara orezul in felul urmator:  se pune orezul intr-o sita si se spala bine cu apa de la robinet cu mainile ca sa se elimine excesul de amidon de pe boabe . Se lasa la inmuiat in oala de tefal cu apa cu 1 1/2 cani de apa ca boabele sa se umfle si sa se satureze 30 minute .
2. Se pune orezul la foc cu tot cu apa in care l-am pus la inumuiat, ceea ce a mai ramas dupa ce a absorbit bobul si se lasa 15 minute la foc foarte mic , acoperit bine , el nu trebuie sa fiarba, ci sa fie aproape de fierbere si astfel sa absoarba tot lichidul.
3. Se combina otetul , zaharul si sarea intr-un castron. Se pune orezul fierbinte intr-un castron si se presara amestecul cu lichidul acru , sarat si dulce de mai sus.
4. Se amesteca cu o lingura orezul ca toate boabele sa intre in contact cu lichidul care il va face dens, lipicios si fiecare boaba se va pastra in forma sa. Se acopera cu o carpa uda ca sa nu se usuce la suprafata pina se foloseste.


 5. Se ia servetelul de bambus ajutator si se pune pe el foaia de alge nori cu partea rugoasa in sus , se pune pe ea orezul , nu fierbinte , cu mana udata mereu cu apa si otet de orez, ca sa nu se lipeasca orezul de mana, se distribuie pe jumatate din foaie, cu grosimea de  un deget, se pun pe mijloc cateva felii de castraveti, surimi si avocado in aceeasi directie ( impreuna cele puse in interior sa nu depaseasca grosimea unui deget), se ruleaza cu servetul de bambus pina se inchide foaia de alge, ca un rulou strans si subtire .
6. Se aseaza pe servetel si se turteste pe cele 4 laturi ca sa i sa dea forma de bara patrata si lunga. Din aceasta cu un cutit foarte ascutit si udat cu apa si otet se vor taia bucati de 3-4 cm si se vor aseza pe un platou de unde se vor servi cu sos de soia. 
7. Se pot face aceleasi roluri fara foi de alge nori , cu ajutorul servetelului de bambus, doar cu orez, partea exterioara fiind tavalita prin seminte de susan . 
8. Se servesc cu sos  de soia sau wasabi sau sos teriaky .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line