Mod de preparare:
1. Se prepara orezul in felul urmator: se pune orezul intr-o sita si se spala bine cu apa de la robinet cu mainile ca sa se elimine excesul de amidon de pe boabe . Se lasa la inmuiat in oala de tefal cu apa cu 1 1/2 cani de apa ca boabele sa se umfle si sa se satureze 30 minute .
2. Se pune orezul la foc cu tot cu apa in care l-am pus la inumuiat, ceea ce a mai ramas dupa ce a absorbit bobul si se lasa 15 minute la foc foarte mic , acoperit bine , el nu trebuie sa fiarba, ci sa fie aproape de fierbere si astfel sa absoarba tot lichidul.
3. Se combina otetul , zaharul si sarea intr-un castron. Se pune orezul fierbinte intr-un castron si se presara amestecul cu lichidul acru , sarat si dulce de mai sus.
4. Se amesteca cu o lingura orezul ca toate boabele sa intre in contact cu lichidul care il va face dens, lipicios si fiecare boaba se va pastra in forma sa. Se acopera cu o carpa uda ca sa nu se usuce la suprafata pina se foloseste.
6. Se aseaza pe servetel si se turteste pe cele 4 laturi ca sa i sa dea forma de bara patrata si lunga. Din aceasta cu un cutit foarte ascutit si udat cu apa si otet se vor taia bucati de 3-4 cm si se vor aseza pe un platou de unde se vor servi cu sos de soia.
7. Se pot face aceleasi roluri fara foi de alge nori , cu ajutorul servetelului de bambus, doar cu orez, partea exterioara fiind tavalita prin seminte de susan .
8. Se servesc cu sos de soia sau wasabi sau sos teriaky .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu