Ingrediente: pentru blat: 2-3 biscuiti de cacao, 50 gr de unt gras, 2-3 linguri lapte sau apa clocotita, 50 gr de ciocolata cu cel putin 50 % de cacao.
pentru umplutura: 600 gr de crema de branza , 100 gr de ciocolata alba, 50-60 gr de caise uscate , tocate cuburi, un plic de gelatina vegetala, 2-3 linguri de lapte cald pentru dizolvarea gelatinei.
pentru decor: 500 gr de fructe congelate sau proaspete, fierte , 200 gr de suc de la fructe/compot si 3-4 linguri de zahar, zeama de la o 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
1.Blatul : se topeste pe baie de abur ciocolata si untul si cand s-au omogenizat se adauga biscuitii farimitati bine si 2-3 linguri lapte cald sau apa clocotita. Se omogenizeaza si se intinde un blat subtire de 5 -6 mm pe fundul unei tavi cu pereti detasabili unsa cu unt sau in care s-a pus hartie de copt cu o lingura umeda. Tava folosita este de aprox 20 cm in diametru. Se da la frigider sa se intareasca .
Blatul gata intins
2. Se amesteca pe baie de apa ciocolata alba cu o lingura de apa fierbinte si se topeste in totalitate, se adauga gelatina dizolvata si se incalzeste totul, omogenizandu-se pe baia de apa. Se da deoparte.
3. Se pune intr-un castron crema de branza sau branza dulce foarte uscata( scursa de apa) sau se poate pune ricotta proaspata , caisele tocate la care si se adauga amestecul de ciocolata alba topita . Se amesteca bine si se adauga peste blat , uniformizandu-se bine totul deasupra cu o lingura umeda deasupra.
4. Se inveleste cu folie si se lasa la frigider cel putin 2-3 ore totul.
Umplutura de branza cu caise
Cheese cake-ul gata de pus la rece
5. Se face compozitia de decor cu fructe: se pun la foc zaharul cu sucul de fructe si se fierb cu zeama de lamaie 10-15 minute pina se leaga si scad si devine lichidul gros ca un sirop. Se raceste .
6. Se pun fructele peste cake si se stropeste cu siropul de fructe racit deasupra .
7. Se da la rece inca odata si se serveste dupa 3-4 ore ca sa se intareasca.
o felie ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu