Ingrediente: 1/2 pachet de piscoturi, depinde ce tava dorim sa tapetam, un ananas felii din compot sau proaspat, o budinca gata sau o facem noi din 400 ml lapte, 3 linguri zahar, si 3 linguri de amidon , un jeleu de cirese sau gelatina vegetala, o lingura de dulceata de cirese, sirop de ananas sau zeama de la compot sau sirop de zahar simplu.
Mod de preparare:
1. Se tapeteaza o tava de check pe care am pus folie alimentara cu piscoturi inmuiate in sirop de ananas de la compot sau daca avem un ananas proaspat putem folosi sirop de zahar.
2. Se face budinca , daca avem un pachet de budinca praf il facem conform indicatiilor de pe pachet si adaugam o gelatina vegetala si 1/2 din cantitatea de ananas taiata in bucati mici, amestecam bine si dam un pic la rece. Daca facem o budinca de casa amestecam laptele cu amidon si zaharul si o punem la foc mic, amestecand mereu , cand se ingroasa se da deoaparte si se adauga gelatina vegetala si ananasul taiat mic cu lingura de dulceata de cirese. Se da la rece pentru un timp.
3. Se pune intre piscoturi budinca, se ridica marginile foliei alimentare si se da la rece pentru 2-3 ore.
4. Se orneaza cu feliile de ananas ramase si se inveleste din nou cu cu folia alimentara , apoi se da din nou la rece inca 2-3 ore.
5. Se scoate de la frigider , se desface folia si se scoate prajitura prin intoarcere pe un platou, prajitura astfel va arata ordonata, invelita cu piscoturi uniform. Se feliaza cu un cutit bine ascutit, udat cu apa cu grosimea de cam 2 degete.
Prajitura umpluta cu crema de budinca
Prajitura ornata cu feliile de ananas ramase
Prajitura intoarsa pe tava, aspectul final.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu