marți, 18 februarie 2014

Ciulama de hribi ca la Moldova modernizata


Ingrediente: 300 gr de ciuperci, hribi de la sare sau congelate, o ceapa medie tocata,  patrunjel verde tocat, ulei de masline, sare si piper, 300 gr de smanatana, o lingura de faina alba, nucsoara rasa, unt pentru sos, o lingurita de vegeta de casa ( ceapa, morcov, patrunjel uscate si pisate )
Mod de preparare:
1. Se prajeste ceapa in ulei si cand este rumenita se adauga ciupercile desarate sau spalate bine de sare sau decongelate , se rumenesc usor si se acopera sa stea la foc 10 minute. Se adauga vegeta de casa. 
2. Se face sosul din smanatana si faina astfel: se prazeste in unt faina si cand se schimba culoarea sa in bej se adauga smantana si se amesteca energic ca sa se desfaca cocoloasele si se adauga la ciuperci, se presara sarea , piperul si nucsoara rasa. Se mai lasa inca 5 minute sa se ingroase sosul si sa se lege aromele. Daca este prea gros sosul se mai adauga o canita de apa calda, trebuie sa fie ca la clatite , nici gros si nici prea lichid.
3. Se pune ciulamaua in farfurie si se presara cu patrunjel tocat. Eu le-am servit cu crutoane de paine prajita in loc de mamaliga, varianta mea e mai moderna .





Magazine on line