luni, 3 februarie 2014

Supa turceasca Yayla cu orez, iaurt si menta


Ingrediente: 2 cani de orez cu bob rotund, 1 litru supa de pui sau legume, 2 lingurite de menta uscata , o jumatate de lingurita de ardei iute pisat, sare, piper, 200 ml de iaurt, o lingura de faina sau amidon, unt pentru prajit
Mod de preparare:
1. Se fierbe orezul in supa pana se inmoaie bine la foc mic cu sare si piper 20 minute.
2. Se adauga iaurtul cu faina amestecate si se da un clocot, daca mai este necesar sa adaugam lichid putem pune apa si tot mai trebuie sa mai dam un  clocot impreuna. Supa trebuie sa fie semilichida , asa ca trebuie potrivita consistenta prin adaugare de apa sau supa.
3. Se prajeste in unt menta si ardeiul iute 1 minut, ca sa se dezvolte aroma , apoi se adauga peste supa . 
4. Se serveste calda imediat. 



Accesoriul definitiv al supei turcesti : menta si ardeiul iute, prajite bine la tigaie si adaugate la final 

Magazine on line