luni, 3 februarie 2014

Gutui coapte la tigaie cu frisca


Ingrediente: 2 gutuie curatate de coaja si taiate in doua, fara samburi si locul lemnos din jur, nuci si migale, o lingura de zahar, unt, sos de capsuni sau rodie( mai acrisor), o jumatate de lamaie cu zeama ei,  o lingurita de scortisoara, 2-3 cuisoare, frisca batuta bine , sirop pentru decor sau bombonele, fulgi de ciocolata, dupa plac
Mod de preparare:
1. Se aseaza jumatatile de gutui in tigaie cu cubul de unt, scortisoara si cuisoarele, zaharul si zema de lamaie, o felie de lamaie se lasa la prajit, pe o parte si pe cealalta pina se imbiba cu mirodeniile si cu zaharul.
2. Se acopera cu capacul si se lasa la foc mic inca 20 minute pina se inrosesc la culoare si se inmoaie. 
3. Se prajesc nucile, migdalele cu un pic de zahar si se caramelizeaza usor. 
4. Se lasa la racit si apoi se pun in farfurie cate o jumatate de gutui  cu locul de samburi in sus, se acopera cu 2 linguri de frisca si se decoreaza cu sosul de rodii sau ce avem la indemana , nuci , migdalele  caramelizate .
5. Se serveste rece.


Nucile si migdalele caramelizate 


 Gutuile la copt in tigaie cu mirodenii


Dupa un timp s-au inrosit frumos si sunt aproape gata

Asa arata gutuile cojite si gata de a fi puse la tigaie











Magazine on line