Ingrediente: 200 gr de naut fiert , o mana de boabe de porumb, sare, sumac, pasta de susan (tahini), apa sau lichidul de la fiertul nautului, ulei de masline, zeama de la o lamaie, chimen turcesc sau alb( cumin ) sau camun : http://condimenteweb.ro/condimente/chimion-c47
ca garnituri: salate, muraturi, rosii, rucola, lipie rupta si prajita in ulei.
Mod de preparare;
1. Se pune in blender nautul fiert si scurs de zeama, sarea, apa de la fiert sau apa si zeama de la o lamaie si pasta de susan. Din naut se pastreaza 2 linguri de boabe pentru ornat.
2. Se prajeste lipia in ulei incins si se aseaza painea prajita in farfuriile in care vom aseza nautul.
3. Se pune nautul peste lipia prajita si se amesteca bine si apoi se orneaza cu boabele de naut si porumb, se presara sumacul, cuminul si uleiul de masline.
4. Se serveste cu lipie prajita si muraturi, salata sau rucola .
Garniturile ii dau savoare in functie de gusturi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu