Ingrediente: 200 gr de sfecla fiarta, o ceapa tocata, 300 ml de bors, apa sau zeama de pui sau vita , smanatana sau iaurt gras, ulei de prajit, paste de care dorim sau avem in casa, la alegere, sare si piper.
Mod de preparare:
1. Se toaca sfecla in cuburi, felii sau se utilizeaza rasa pe razatoarea fina, cum va place si se pune la prajit cu ceapa tocata in putin ulei intr-o oala si se rumeneste 5 minute . Se adauga sarea si piperul.
2. Se adauga apa sau zeama de pui sau vita si se lasa sa se mai inmoaie la foc mic 5-10 minute , ca sa se inmoaie sfecla si ceapa.Daca sfecla este rasa se va fiebe mai usor, daca este taiata cuburi va dura mai mult procesul de fierbere. Se adauga pastele si borsul proaspat si se lasa inca 5-10 minute sa dea un clocot, apoi se da deoparte.
3. Se serveste cu smanatana deasupra sau iaurt gras.
Aici varianta de bors cu sfecla taiata cuburi, mai mari si mai putin lichid
Aici borsul mai zemos si sfecla rasa , pentru cine doreste o consistenta mai fina si mai multa zeama
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu