miercuri, 26 februarie 2014

Prajitura Banoffee in stilul meu


Ingrediente: un blat de tort cumparat sau facut in casa cu compozitia de pandispan, 3 banane coapte bine, 300 ml de frisca de casa , sos de caramel din: 100 gr de unt, 200 gr de zahar, 100 ml de frisca lichida, un baton de vanilie, vreo 10 capsuni dezghetate sau proaspete taiate felii, bomboane/ciocolata pentru decor.
Mod de preparare: 
1. Se face sosul de caramel intr-o tigaie de ceramica punandu-se zaharul la topit si cand culoarea sa s-a schimbat in maroniu si nu mai sunt cocoloase se adauga untul si se topeste usor cu grija deoarece stropeste si este foarte fierbinte. Dupa incorporare se adauga frisca lichida si se amesteca continuu pana devine un amestec cleios, vascos si legat. Se da deoparte la racit. Cand se raceste va fi si mai gros, se intareste si devine mai legat.
2. Se taie blatul pe care il avem si il punem intr-o tava cu pereti detasabili astfel: un strat de blat pe care vom pune un strat de caramel racit  si peste care se adauga bananele rondele unele langa altele . Se apasa bine si se pune un alt strat de blat.
3. Se pune la fel peste blat un strat generos de sos de caramel si un strat de banane, apoi la ultimul strat de blat, dupa caramel se pun in interior cateva capsuni in interior pentru schimbare de gust si aspect.
Se acopera bine si se apasa cu o lingura ca sa se umple toate golurile si se da la frigider 1 ora.
4. Se scoate  de la rece , se detaseaza tava si se unge cu frisca batuta bine la mixer de jur imprejur, se decoreaza si se mai lasa la rece 1-2 ore. 
5. Se taie cu un cutit foarte ascutit , este deosebit de buna si delicioasa.



 Caramelul in tigaie , inainte de a fi gata, in acest moment se mai amesteca energic pe foc mic ca sa se omogenizeze. cu cat se amesteca mai mault se leaga si devine deschis la culoare, bej si legat ca o ciocolata topita.


Stratul de banane peste stratul de caramel, asezate in tava cu pereti detasabili


Sectiune in prajitura


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line