miercuri, 26 februarie 2014

Placinte cu branza si stafide


Ingrediente: 500 gr de faina alba, un pachet de drojdie, 100 - 150 ml de lapte cald, jumatate de pachet de praf de copt, 100 gr de stafide , 500 gr de branza scursa bine de apa, 200-250 gr de zahar , zahar pudra si 100 ml de ulei , 100 gr de unt gras topit, 3 oua si un ou  pentru uns placintele, 
Mod de preparare:
1. Se face aluatul din faina la care se adauga  drojdia dizolvata in lapte caldut si se framanata bine , se adauga o lingura sau doua de ulei si un strop de sare si apoi zaharul si pe rand ouale , cate unul, se incorporeaza si apoi se adauga urmatorul . La sfarsit se adauga si praful de copt . 
2. Se face umplutura din branza , stafide si vanilie sau baton de vanilie si zahar, daca este prea uscata, se adauga in  umplutura o lingura sau doua de smantana groasa ca umplutura sa fie moale si cremoasa. 
3. Se lasa la loc cald aluatul acoperit 1 ora. Se ia din nou la framantat si cu mainile unse cu ulei se fac bile din aluat care se pun pe masa presarata cu faina.
4. Se aplatizeaza si se pune in mijloc o lingura din umplutura , se trag colturile din patru parti peste umplutura si apoi inca odata celelalte patru colturi peste umplutura se trag, ca branza sa fie inchisa de jur imprejur in interior bine. Se pun in tava de copt, la distanta unele de altele pentru ca vor mai creste inca. Se mai lasa la crescut inca 15  minute.
5. Se ung cu un ou amestecat cu ulei si batut bine ca sa se omogenizeze . Se pot presara seminte de mac si susan.
6. Se pun  la cuptorul preincalzit la 190 grade cam 20-30 minute , avand grija sa nu se rumeneasca unele mai mult decat altele , se intorc si daca sunt rumenite se pot scoate. Se presara cu zahar pudra dupa ce s-au racit si se servesc. 
Daca va mai ramane aluat se pot umple cu mere scazute cu scortisoara sau chiar dulceata legata, dupa gust. 






Magazine on line