duminică, 23 februarie 2014

Moelleux cu ciocolata si sos de piper rosu


Lava de ciocolata si sos de piper rosu 


Ingrediente: 250 g de ciocolata neagra, 5 oua plus 5 galbenusuri, 250 g de zahar, 125 g de faina, 250 g de unt gras de calitate, 3-4 linguri de piper rosu, 200 gr de mure sau capsuni decongelati si 200 ml de zahar, o cana de apa , pentru uns formele 100 gr de unt si cacao pudra cat este necesar pentru pudrat formele.



Formele unse cu unt


Formele unse cu unt si pudrate cu cacao

Mod de preparare:
1. Se ung formele cu unt care a stat la temperatura camerei, se ung cu un penson si apoi se pun in frigider 10 minute, apoi se reia inca odata unsul cu unt ca stratul sa fie evident, se pun din nou in frigier. 
Intre timp se incinge cuptorul la 220 grade.
2. Se amesteca zaharul cu ouale pe rand cu un mixer pina se omogenizeaza totul frumos. Se topeste untul si ciocolata la bain marie si dupa ce totul este amestecat se adauga la compozitia cu zahar si oua.
3. Se adauga faina , cate o lingura pe rand si se da deoparte. Se iau formele si se umplu, nu pana sus , ci se lasa un deget pentru ca ele se vor umfla chiar daca nu au praf de copt. 
4. Cuptorul trebuie sa fie incins la temperatura ceruta. Se dau la cuptor exact 7 minute, pentru ca atunci cand le vom scoate sa fie ude in interior si ciocolata sa nu se solidifice. Se cronometreaza. Intre timp facem sosul : intr-o tigaie punem piperul la prajit 2 minute ca aroma sa se dezvolte bine , se adauga fructele si zaharul si o canita de apa, se amesteca si se lasa la scazut 10 minute. Se poate strecura sosul sau se poate servi asa, cu tot cu fructe, daca va plac si boabele de piper din el.Daca nu , se trece prin sita si se foloseste doar sosul rosu, acrisor.
5. Se scot si se desprind  din forma , daca se poate, ca sa se opreasca coacerea, formele fiind metalice ele vor mai coace inca chiar afara din cuptor, cat sunt inca calde. Se pun pe farfurie si se servesc cu sosul de fructe si piper rosu deasupra. 


 Interiorul ca o lava , moale si curgator.


 Prajitura scoasa din cuptor, cacaua este mai inchisa la culoare, este spatele formei , sa nu credeti ca e arsa ...



Chiar racita este moale si onctuoasa, un deliciu !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line