miercuri, 8 ianuarie 2014

Tarta cu unt de arahide si ciocolata


Ingrediente: 
pentru blat: 50 gr de alune de padure prajite, 100 gr de unt topit, 100 gr de biscuiti, 100 gr de ciocolata amara, 
pentru crema: 250 gr de unt de alune, 4 oua mari sau 5 mici, 300 gr de smantana grasa, o esenta la alegere, 50 gr de alune sau nuci sau fistic , la alegere,  100 ml de iaurt sau frisca lichida, 100 gr de zahar brun( eu nu am pus pentru ca frisca era dulce si untul de alune la fel) 
pentru glazura: 100 gr de ciocolata amara , 100 ml de frisca, biscuiti de cacao, alune de padure prajite


Mod de preparare: 
1. Se pun in blender untul, biscuitii rupti in mana, ciocolata rupta bucati si alunele de padure prajite la cuptor si racite, se toaca 2-3 minute.
2. Se pune hartie de copt intr-o tava de tarta, aici se face blatul tartei cu o lingura umezita sau cu degetele putin umezite, prin presare, un blat de 5 -7 mm care se da la rece pina vom face restul cremei.
3. Se pun intr-un castron untul de arahide, smantana, eventual zaharul , iaurtul sau frisca si alunele prajite intregi si se amesteca bine cu o lingura, energic si incercand sa omogenizam totul. 
4. Se bat bine galbenusurile cu esenta pina se umfla un pic cu mixerul. Se bat albusurile cu un praf de sare cu un mixer.
5. Se amesteca ouale batute la restul ingredientelor in vasul cu crema si albusurile se adauga usor cu telul, incorporandu-se usor.
6. Se pune crema peste blat si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade cam 15 minute, se ridica mai sus pe gratarul cuptorului ca sa se coaca uniform si se mai tine inca 10 minute.
7. Se scoate si se lasa la racit inca 10 minute.
8. Se face glazura prin topirea ciocolatei cu frisca intr-un vas pe baie de abur si se toarna deasupra peste tarta. Se niveleaza si se decoreaza cu biscuitii de cacao.
9. Se lasa la rece cel putin 4-5 ore ca sa se intareasca sa poata fi scos din tava de tarta. Se taie cu un cutit umed felii . Se serveste rece.


 Sectiune prin tort: blatul, crema si glazura 





Ce a mai ramas dupa ce l-am facut.... 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line