miercuri, 8 ianuarie 2014

Gulash cu cartofi



Ingrediente: 2 bucati de carne de vita cu os semi fierte, supa de la fiertul carnii, 2-3 cartofi mari cojiti, 2 lingurite de chimion seminte, 2-3 cuisoare pisate, 2 linguri de boia de ardei dulce, un varf de lingurita de sofran, sare si piper, patrunjel si marar tocat, o foaie de dafin, 200 gr de bulion si ulei de masline, o telina mica, o ceapa tocata mic, un morcov mic ras.
Mod de preparare: 
1. Se pune la prajit carnea semi fiarta, chimionul seminte si ceapa in ulei de masline pina se rumenesc usor intr-o oala mai inalta. Chimionul isi va dezvolta mirosul si va imprumuta aroma intregii mancari procedand astfel. Cand chimionul emana miros patrunzator se adauga celelalte ingrediente, dupa cum urmeaza: 
2. Se adauga in oala telina tocata, morcovul ras si cartofii cuburi. Se rumenesc in continuare inca 1-2 minute si se adauga supa de la fiertul carnii ca sa mai stea la fiert inca 20-30 minute ca sa se fiarba totul si carnea sa se inmoaie . Se adauga boiaua de ardei , cuisoarele,  dafinul, bulionul, sofranul si se lasa inca 5-10 minute, se adauga supa daca este necesar, ca sa nu fie prea densa.
3. Se pune in farfurie/bol si se presara marar si patrunjel.  Se serveste cu ardei iute si smanatana.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line