miercuri, 8 ianuarie 2014

Supa crema de morcovi mov



Ingrediente: 3-4 morcovi mov curatati si rasi(sunt identici ca cei portocalii, doar mai dulci) ca in poza de mai jos,


o ceapa mica tocata, o telina mica cuburi, 2-3 linguri de ulei de masline, sare, piper, 2-3 linguri de bulion si daca aveti un cartof sau un dovlecel , ambii de marime mica, o lingura de smanatana la fiecare portie, zeama de lamaie pentru gust.
Mod de preparare:
1. Se pune ceapa tocata la prajt in ulei si se caleste 1-2 minute, se adauga morcovul ras si se caleste inca 1-2 minute , apoi se adauga apa si sarea, piperul si celelalte ingrediente. 
2. Se lasa la fiert si se acopera cu un capac inca 20-30 minute pina se inmoaie toate. Se adauga zeama de lamaie si se potriveste gustul supei.
3. Se dau la blender si se pun in farfurie cu o lingura de smanatana . Se serveste cu crutoane de paine sau paine prajita.


Supa cremoasa si foarte aspectuoasa, la gust dulceaga 




 Morcovii mov, curatati si cu coaja, alaturi de fratele lor, morcovul comun

Magazine on line