Ingrediente: 3-4 morcovi mov curatati si rasi(sunt identici ca cei portocalii, doar mai dulci) ca in poza de mai jos,
o ceapa mica tocata, o telina mica cuburi, 2-3 linguri de ulei de masline, sare, piper, 2-3 linguri de bulion si daca aveti un cartof sau un dovlecel , ambii de marime mica, o lingura de smanatana la fiecare portie, zeama de lamaie pentru gust.
Mod de preparare:
1. Se pune ceapa tocata la prajt in ulei si se caleste 1-2 minute, se adauga morcovul ras si se caleste inca 1-2 minute , apoi se adauga apa si sarea, piperul si celelalte ingrediente.
2. Se lasa la fiert si se acopera cu un capac inca 20-30 minute pina se inmoaie toate. Se adauga zeama de lamaie si se potriveste gustul supei.
3. Se dau la blender si se pun in farfurie cu o lingura de smanatana . Se serveste cu crutoane de paine sau paine prajita.
Supa cremoasa si foarte aspectuoasa, la gust dulceaga
Morcovii mov, curatati si cu coaja, alaturi de fratele lor, morcovul comun
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu