miercuri, 8 ianuarie 2014

Cartofi copti la cuptor


Ingrediente:  1 kg de cartofi fierti, ulei de masline, 2-3 cuburi de branza topita, 200 gr branza putin sarata/burduf/telemea, o rosie cherry, sare, piper, 2-3 linguri de parmezan ras, seminte de chimen negru si/sau chimen obisnuit, un pahar de lapte sau iaurt cu 1/2 lingura de faina sau amidon
Mod de preparare: 
1. Se feliaza cartofii fierti si se pun intr-un ceaun, se presara branza sfaramata deasupra, se rup bucati de branza topita si se presara ulei de masline.
2. Se face sosul din piper, sare si laptele cu faina sau amidonul si se pune peste cartofi. Se aseaza rosia cherry in mijloc sa se coaca si ea.
3. Se dau la cuptor sa se rumeneasca cam 30 minute , sosul se va inchega si cartofii se vor inrosi, se scoate ceaunul si se presara parmezan ras deasupra , se presara chimenul peste si se lasa 1-2 minute sa se topeasca parmezanul.
4. Se va servi la cina cu ceea ce aveti prin casa: masline, muraturi, salata.



Dupa ce s-au copt si rumenit


Cartofii simpli, fara branza, doar rumeniti la cuptor

Magazine on line