marți, 7 ianuarie 2014

Iaurt de casa


Ingrediente: 2 litri lapte de vaca proaspat, 2 paharele de smantana sau iaurt gras la temparatura camerei, 4 olite de lut pentru ca aceasta cantitate ajunge la cele 4.
Mod de preparare:
1. Se fierbe laptele bine si se lasa la racit 10-15 minute pina ajunge la aproximativ 37-38 grade, se verifica cu degetul( sa fie ca si apa de baie pentru sugari, suportabila)  sau cu un termometru si atunci se distribuie pe fundul si peretii oaleleor de lut iaurtul sau smantana, adica se ung peretii vaselor in care vom pune la prins laptele, apoi se toarna laptele si se amesteca usor cu lingura in fiecare bol.
2. Se  dau la un loc cald, se invelesc cu un prosop mare si se acopera 12 ore , temperatura trebuie sa fie constanta ca sa se inchege si sa se adune grasimea deasupra si ca sa se inchege laptele.
3. Se da la rece dupa ce s-a prins si se serveste cu ceea ce doriti.



Grasimea de la iaurtul de casa se ridica deasupra bolului


Magazine on line