marți, 7 ianuarie 2014

Mancare de grau zdrobit si ciuperci de padure


Ingrediente: 2 cani de grau zdrobit( se poate zdrobi si in rasnita de mirodenii sau cafea) , 2-3 lingurite de legume deshidratate( ceapa si morcov), 200 gr ciuperci de padure congelate sau proaspete , ulei de prajit, sare, piper, 2-3 linguri de bulion, patrunjel verde tocat, 2 rosii cuburi, 2 catei de usturoi tocati bine (facultativ).
Mod de preparare:
1. Se fierbe graul in multe ape 1 ora, dupa ce a fost spalat bine si clatit, chiar daca nu a fost fiert bine, apoi se scurge de apa si se caleste in ulei 3-4 minute.
2. Se adauga apa de la grau ramasa cu lingurita de legume deshidratate, sarea, piperul si se lasa 20 minute la foc mic. Se verifica bobul daca este moale, se mai pune apa ca se mai fiarba inca, daca nu este fiert si se adauga rosiile, se mai tin inca 3 minute pe foc.  Se da deoparte. 
3. Se pun in tigaie separata ciupercile la calit cu un strop de ulei si o cana de apa in care am diluat bulionul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute sa se caleasca . Se dau deoparte si se pot asezona cu usturoiul zdrobit , daca se doreste .
4. Se pune in farfurie graul si se garniseste cu ciupercile alaturi , se presara patrunjelul tocat.
5. Se serveste cu ceea ce va place, eu sunt fan ridichi, dar se pot garnisi cu ceea ce aveti prin casa.  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line