Ingrediente: 2-3 cani de linte uscata rosie, o ceapa mare tocata, patrunjel verde, ulei pentru prajit, chimion( cumin), sare si piper, zeama de la lamaie,
garnitura: muraturi, ridichi, ceapa verde, masline, lamaie, salata, rucolla.
Mod de preparare:
1. Se pune lintea cu multa apa la foc pentru ca ea se va umfla si va capata mult volum in timpul fierberii. Inainte de a se pune in oala se spala in multe ape care se vor arunca ( eu o arunc la flori, ca si apa racita de la fiert cartofii, este un ingrasamant bun, nutritiv) si apoi se pune in apa cu sare si piper la fiert,la foc mic.
2. Se fierbe cam 20-30 minute pina ce bobul s-a zdrobit si nu mai are forma. Supa este gata cand se formeaza o supa pastoasa si uniforma, de culoare galbena.
3. Se prajeste ceapa in ulei ( de preferat de masline), se adauga chimenul spre sfarsit ca sa isi dezvolte mirosul si se toarna peste lintea fiarta.
4. Se fierb impreuna lintea ceapa si chimenul inca 5 minute ca sa isi imprumute aromele. Se adauga zeama de lamaie si se da deoparte.
5. Se garniseste cu patrunjel si se serveste calda cu crutoane de paine si ceea ce se vede in fotografie, verdeturi de tot felul, ridichi, ceapa verde, muraturi, rucolla.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu