Ingrediente: un pachet de foi de placinta gata facute , zahar pudra, 200 gr dovleac facut pasta cu scortisoara, 50-80 gr de zahar brun, unt pentru uns tava
Mod de preparare:
1. Se dezgheata foile de placinta usor, nefortandu-le, lasandu-le pe masa in bucatarie 2 ore. Se intind cu sucitorul ca sa fie mai subtiri si se taie cat tava de cozonac ca lungime, latimea nefiind importanta.
2. Se unge tava de cozonac cu unt si se presara cu faina . Se face in tigaie umplutura amestecand dovleacul taiat in cuburi mari cu scortisoara si zaharul brun, ca la orice umplutura se lasa sa scada 10 minute si apoi se raceste.
3. Se pune foaia de placinta in tava, cat incape, restul va atarna afara si se unge cu un strat de un deget de dovleac, se indoaie peste ea excesul de foaia de placinta si se pun din nou umplutura, se aduce restul de aluat peste si se continua astfel pina se termina aluatul. Sau se poate face o rulada afara din tava, ungandu-se foaia cu umplutura si apoi ruland-o, apoi se pune in tava cu grija, dar mie mi se pare mai usor sa pun in tava foaia si sa o ung cu umplutura si apoi sa invelesc cu o parte din foaie din nou si tot asa pina se termina aluatul .
5. Se acopera si se unge cu ulei/unt. Se da la cuptor si se rumeneste . Dupa ce s-a copt se rastoarna din tava pe un blat . Se presara zahar pudra si se lasa la racit.
6. Se taie cu un cutit bine ascutit felii de un deget si se serveste cu ceai. Daca se doreste se presara zahar si atunci cand se serveste, pentru cei ce doresc mai dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu