joi, 16 ianuarie 2014

Helbe sau prajitura cu fenugreek - schinduf






Ingrediente: 2 cani de gris, 1/2 cana de fenugreek pudra( are un gust usor amarui, specific), 1 cana de faina, 1/2 pachet de drojdie uscata, 1/2 cana de zahar si 1 1/2 cani de ulei ( unt ), 100 ml apa calduta , migdale pentru decor si 300 ml de sirop de zahar facut din cantitati egale ca volum de apa si zahar
Mod de preparare: 
1. Se amesteca ingredientele uscate intr-un recipient, se adauga uleiul sau untul topit si drojdia amestecata cu apa calduta si se omogenizeaza.
2. Se pune intr-o tava unsa cu unt si se preseaza usor ca sa se niveleze cu o lingura umeda.
3. Se taie cu un  cutit in portii  si se pune pe fiecare cate un miez de migdala . Se lasa 10-15 minute sa creasca usor, nu prea mult pentru ca prajitura nu este una foarte crescuta, ci mai degraba una uscata si insiropata.
4. Se da la cuptor si se rumeneste . Se toarna peste prajitura calda siropul rece sau invers, daca o raciti, se poate turna siropul cald si se lasa sa il absoarba complet.
5. Se serveste si este foarte buna a doua si a treia zi , daca mai ramane ceva din ea. 





Inainte de a o pune la cuptor



Gata de servit!







Magazine on line