Ingrediente: 500 gr de hribi proaspeti sau uscati si rehidratati sau de la sare ( tinuti in apa o zi si desarati bine), 300 ml de smanatana, o ceapa, sare, piper, ulei de masline, 1 lingurita de faina.
Mod de preparare:
1. Se prajeste o ceapa usor in ulei si se adauga hribii . Se lasa cu o canita de apa, in oala acoperita, hribii sa se fiarba 10-15 minute, daca sunt proaspeti mai mult, dar cei congelati si de la sare, dupa ce au fost desarati, nu au nevoie de mai mult timp.
2. Se face un sos din ulei sau unt , faina si smantana si o canita de apa si se adauga la oala cu hribi. Se pune intr-o craticioara untul , se adauga faina si se prajeste usor, se amesteca si apoi se adauga smanatana , amestecand sa desfacem cocoloasele,cu un tel care va omogeniza totul.Se adauga peste ciuperci.
3. Se mai da un clocot 5 minute si se stinge focul, se dau deoparte. Se poate adauga patrunjel tocat si servi cu mamaliga si mujdei de usturoi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu