vineri, 24 ianuarie 2014

Mancarica de dovlecei


Ingrediente: 2-3 dovlecei taiati in cuburi mari, o cutie de rosii cuburi sau 3 rosii taiate in cuburi, 200 gr carne de vita gata fiarta, sare si piper, o ceapa mica, ulei de masline, 3 catei de usturoi.
Mod de preparare:
1. Se pune ceapa tocata in ulei intr-o cratita si dupa ce se caleste se adauga dovleceii cuburi mari, se rumenesc 5 minute, se adauga o canita de apa si se acopera  inca 10 minute ca sa se fiarba inabusit si sa se inmoaie.
2. Se  adauga rosiile tocate, carnea fiarta( se poate si fara pentru cine doreste ceva de post),  sarea,  piperul si se mai da un clocot 5 minute ca aromele sa se imbine.
3. Se pune intr-o tigaie putin (o lingura)ulei la prajit si se arunca in tigaie usturoiul zdrobit, se prajeste 2-3 minute si apoi se toarna peste mancarica cu tot cu uleiul de la usturoi, ii va da un gust bun intregii mancarici.
3. Se serveste calda sau rece , fiind la fel de buna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line