sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Crema ganache cu fructe la pahar


 Ingrediente:  200 gr de ciocolata amara cu 54% cacao, se poate si cu mai mult, cu cat este mai bogata in cacao cu atat este mai buna, 200 ml de frisca/smantana nebatuta, fructe pentru decor si biscuiti , chipsuri de ciocolata alba, o banana foarte coapta si zdrobita, esenta, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se bat pe baie de abur intr-un vas adanc in care am pus frisca/smantana care intre timp s-au incalzit bucatelele de ciocolata maruntite si se omogenizeaza cu mixerul energic pina se topeste totul si se amesteca perfect.
2. Se adauga bananele zdrobite si esenta, dupa gustul fiecaruia. Se ia de pa baia de abur si se lasa inca 10 minute sa se raceasca, apoi, timp de o ora se bate crema ganache cite 3 minute de 2-3 ori, apoi se da la rece cam 5-6 ore. Trebuie sa fie pufoasa si legata si cremoasa.
3. Se distribuie in pahare si se orneaza cu fructe, dupa cum va place sau aveti. Chipsurile de ciocolata alba dau putina dulceata pentru ca nu am folosit zahar si daca alegeti fructe dulci, va deveni mai dulce. Este gustos cu fructe din compot sau congelate, visine, cirese sau eventual fructe deshidratate si uscate, tocate marunt.



Magazine on line