Ingrediente: 200 gr de fidea subtire pentru knafa, 300 gr de cas dulce, 200 ml de sirop de zahar, apa de flori, sofran cateva petale sau turmeric pentru culoare un varf de lingurita, 200 gr de unt topit, 50 gr de motzarela.
Mod de preparare:
1. Se unge tava cu unt topit, se presara fidea cam de grosimea de un deget, se preseaza cu lingura bine, ca sa fie compact si uniform ca grosime, se pun felii de cas dulce, cat un creion ca grosime peste toata suprafata, se presara motzarela rasa peste cas si apoi se pune fideaua la fel ca si stratul de jos, se preseaza bine cu lingura si se toarna restul de unt topit pe toata suprafata. Ar fi bine ca untul sa fie distribuit uniform cu lingura peste tot ca fideaua sa absoarba din el.
2.Se portioneaza in patrate cu un cutit tare ascutit si se portioneaza totul ca atunci cand va fi gata sa fie gata portionat. Se pune la cuptorul preincalzit si se rumeneste 10-15 minute.
3. Se scoate si se toarna siropul facut din cantitati egale de apa si zahar la care se adauga firisoarele de sofran/sau turmericul si care se fierb 10 minute. La sfarsitul fierberii se adauga apa de flori in sirop, mirosul ei fiind volatil se patreaza mai bine asa. Siropul se toarna peste fideaua din tava, este necesar sa fie fideaua calda si siropul rece sau invers.
4. Se desprind portiile deja taiate si se serveste calda.
Branza cas dulce si motzarela rasa peste stratul de fidea
Fideaua pentru knafa
Knafa decupata si pregatita pentru cuptor
Knafa gata scoasa din cuptor si insiropata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu