miercuri, 15 ianuarie 2014

Briose cu zatar (oregano)




Ingrediente: un pachet de drojdie proaspata, 300 ml apa calduta, sare, zahar cate o lingurita, 100 gr zatar( oregano), ulei de masline, mac,  500 gr de faina integrala
Mod de preparare: 
1. Se dizolva drojdia cu apa si sarea si zaharul intr-un castron mare si se adauga faina cernuta , eu folosesc integrala pentru ca ajuta la digestie, se face un aluat moale , ca cel de paine, se adauga 2-3 linguri de ulei si se lasa la crescut 30 minute, acoperit.
2. Se rup bile mici care se desfac in mana si in care se pune zatarul cu ulei amestecat( ca o pasta) si se inchid la loc. Se pun in formele de briose unse cu ulei.
3. Se presara cu mac si se lasa la crescut inca 15 minute in forme.
4. Se pun la foc mediu , cam 30 minute in  cuptor si se rumenesc, avand grija sa intoarcem tava . 
5. Se servesc calde cu ceai.



In interior cum sunt 




Cand sunt gata seamana cu ciupercutele


Cum se umplu, se desface aluatul in mana si se pune zatarul amestecat cu ulei in interior, apoi se inchide peste, formand o bila ...


Magazine on line