blat: 3 biscuiti, 50 gr de unt, 50 gr de ciocolata, o lingurita de zahar pudra,
crema: cate 2 lingurite mari de branza dulce de vaca sau crema de branza , la alegere, 10 cirese uscate, un strop de esenta de vanilie, 2 lingurite de zahar pudra,
decor: 200 gr de sos de dulceata, fara fructe, cu un pachetel de gelatina vegetala, pastile de ciocolata pentru decor, zahar pudra.
Mod de preparare:
1. Se amesteca biscuitii zdrobiti cu ciocolata maruntita si cu untul cu o furculita pana se omogenizeaza bine si se pune pe fundul formei de briosa si se apasa cu o lingurita ca sa se faca un strat de jumatate de cm , la ochi si se dau in frigider pana facem crema.
2. Se face crema : se amesteca crema de branza si ciresele si zaharul pudra impreuna pana se omogenizeaza si se dizlva zaharul, se pune cate 1-2 lingurite peste fiecare blat in forma de briosa, se aplatizeaza cu o lingurita umeda si se dau la frigider.
3. Se pune sosul de dulceata sau siropul pe care il dorim ca decor intr-o tigaita si se incalzeste bine, se adauga gelatina vegetala si se lasa 2-3 minute pana se dizolva si se incalzeste sosul bine.
4. Se raceste sosul pentru decor si se distribuie pe fiecare briosa , se decoreaza cu ciocolata sau cu altceva, ce avem la indemana.
5. Se dau la frigider unde se lasa 30 minute, se servesc presarate cu zahar pudra.
Inainte de a le da in frigider
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu