Ingrediente: Un blat de tort facut de casa, reteta lui are un loc special, la dulciuri , este reteta de baza care se poate mari proportional de 2-3 ori, depinde cat de mare vrei sa fie tortul, crema de ganache alba, crema ganache neagra, fructe pentru decor stropite cu zeama de lamaie, jeleu vegetal de cirese/visine, orice de culoare rosie. Pentru cremele ganache este necesar astfel ganache alb: 200 gr de ciocolata alba si 200 ml de frisca naturala si pentru ganache negru: 200 gr ciocolata neagra si 200 gr de frisca naturala, daca se doreste zahar se poate adauga cite o lingurita, doua, nu mai mult, dar eu cred ca este destul de dulce si asa.
Mod de preparare:
1. Se taie blatul in 3 , rezultand felii nu prea groase, nici subtiri. Se pune un pic de crema pe tava unde ansamblam tortul ca sa fixam prima foaie si punem un blat, il ungem cu crema ganache neagra, apoi continuam astfel, alternand cremele la fiecare strat pina la ultimul blat.
2. Se imbraca tortul cu ceea ce ne-a ramas din creme si se decoreaza cu fructele alese. Se ung apoi cu jeleu de fructe pe deasupra( facut dupa reteta de pe pachetul jeleului).
# Crema ganache alba/neagra se face astfel: Se pune la inmuiat intr-un vas de inox ciocolata rupta la bain-marie, se adauga frisca si se da deoparte vasul. Se amesteca bine cu un tel pana se ingroasa crema , se da la frigider 1-2 ore, dar la mine a fost buna in 30 minute, depinde de ce fel de ciocolata folositi. Ganach-ul alb si negru se face la fel, atunci cand mixam ciocolata cu frisca la un moment dat telul lasa urme in crema, atunci se insista si se mixeaza pana se ingroasa crema.
3. Se serveste dupa ce a stat la frigider cateva ore sa se inchege totul. Blatul nu trebuie insiropat , fiindca este suficient de moale, crema o sa il inmoaie suficient, pastrand o forma frumoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu