vineri, 6 decembrie 2013

Shakshuka sau mic dejun cu legume si ou


Ingrediente: 3-4 oua mari/portie daca se poate de la tara, 2 rosii cuburi sau rosii cherry, 1 ceapa sau 3 cepi arpagic curatate dupa ce au fost oparite, 1 ardei taiat cuburi, zatar, thyme sau oregano uscate, sare, piper sau alte mirodenii, la alegere, ulei de masline.

Mod de preparare: 
1. Se pune ulei de masline in tigaie, se prajeste ceapa, rosiile si ardeii pina se rumenesc bine si se amesteca cu o lingura de lemn, daca tigaia e de tefal .
2. Se pune capacul sa se inmoaie legumele si apoi se adauga ouale deasupra , se pune din nou capacul si se lasa 2-3 minute , se adauga piper, sare si celelalte mirodenii si se lasa sa se coaca tot cu capacul pus.
3. Se scot in farfurie cu o paleta, incercand sa se pastreze forma frumoasa, se presara verdeata uscata si se servesc calde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line