joi, 5 decembrie 2013

Mic dejun cu cartofi si oua





Ingrediente: 2 cartofi cruzi rasi pe razatoare, 1 ceapa prajita, 2 oua mari, o rosie cuburi,  sare, piper, ridichi albe, citeva frunze de rucola, ulei de masline.

Mod de preparare: 
1. Se pune in tigaie uleiul si se caleste ceapa , rosia cuburi , legumele se lasa 5 minute sa se inmoaie si apoi se adauga cartofii rasi si scursi de zeama pe care au lasat-o dupa ce au fost rasi, se inabusa toate ingredientele si se lasa la foc mic 5 minute cu capac sa se coaca. 
2.Cand  este facut cartoful se pun ouale deasupra dupa ce facem un loc pentru fiecare cu furculita intre legume, pentru a fi aproape de fundul tigaii incinse, adica se fac doua gauri in cartofi si se pune din nou capacul ca sa se coaguleze ouale inca 2-3 minute. 
3. Se scot cu o lingura cu atentie, se presara piper si sare si se orneaza si bineinteles se serveste cu ceea ce punem pe margine, eu iubesc ridichile si rucola,dar poate fi facuta orice combinatie. Eu am servit-o cu chipsuri de casa cu boia dulce de ardei si am facut si o poza ....




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line