luni, 9 decembrie 2013

Taietei cu spanac si muguri de soia cu chiftele


Ingrediente: 500 gr de carne slaba si tocata pentru chiftele , 300 gr taietei cu spanac , 200 gr de muguri de soia din conserva, 1 ardei rosu taiat felii, 1 morcov taiat felii subtiri, o ceapa rosie mica, ulei de alune sau ulei de masline,  mirodenii : ghimbir, sare, piper, sos de soia mediu si sos teryaki.
Mod de preparare:
1. Se pune ceapa rosie taiata fin la prajit in ulei, se coace un pic, se adauga morcovul feliat  si ardeiul si se acopera sa se caleasca. Se adauga dupa 3-4 minute si mugurii scursi din conserva si se tin inca 1 minut acoperiti.
2. Se fieb taieteii in apa cu sare si se adauga peste legumele calite din tigaie. Se lasa 3 minute acoperite ca sa se patrunda aromele.
3. Se prajesc chiftelele in ulei incins si se pun se servetele absorbante inainte de servire. 
4. Se pun taieteii in farfurie alaturi de chiftele, se pot servi muraturi , iar taieteii se stropesc cu sosul tariaky sau sosul de soia pentru un gust mai bun .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line