luni, 9 decembrie 2013

Cheese cake baklava a la Ramona


Poza cand a fost scoasa din cuptor

Ingrediente: un pachet de foi subtire de placinta, 300 gr de miez de nuca macinat fin, 200 ml de sirop de zahar cu apa de flori, 500 gr de branza Philadelphia sau orice alta branza dulce si cremoasa, 100 gr de zahar pudra sau brun, vanilie , 2-3 linguri de frisca adevarata, 2 oua mari, 1 lingura faina,
Mod de preparare:
1. Se pune intr-o tava de copt o folie de copt, apoi se rasfira foile de prajitura cam 6-8 foi ca sa acopere fundul tavii si se lasa marginile lor peste tava, acestea urmand sa acopere branza de la cheese cake cand se da la cuptor.
2. Se pune nuca macinata cu 2-3 linguri de sirop si se tapeteaza fundul tavii cam de 2-3 cm, Se da deoparte.
3. Se face intr-un castron amestecul din branza, se adauga laptele, ouale batute bine cu mixerul, vanilia, zaharul si frisca sau laptele, faina. Se toarna peste nuci si marginile aluatului se aduc peste umplutura.
4. Se da la cuptor la foc mic cam 40 minute si se rumeneste deasupra.
5. Cand se scoate se toarna siropul si se lasa pe a doua zi sa se serveasca. Eu am poze din aceeasi zi pentru ca nu am rezistat, dar am facut poze si de a doua zi. Dar de servit se serveste rece , este mai buna a doua zi,  dar la noi nu a prea ramas. Poate alta data....



 Taiata dupa ce s-a racit in aceeasi zi


Ceea ce a mai ramas din ea , a doua zi. Inspiratie Ramona  de la Ramona's Cakes... multumesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line