luni, 9 decembrie 2013

Falafel sau chiftele de naut arabesti


 O farfurie asortata cu falafel


Garnitura de legume asociate la sandwiciul de falafel


Ingrediente: 500 gr de boabe de naut, puse la inmuiat cu o seara inainte, 2-3 legaturi de patrunjel tocat foarte fin, mirodenii : cumin-chimen turcesc, piper, sare, coriandru, ienihabar, 1 catel de usturoi, 1/2 ligurita praf de copt, ulei pentru prajit,  1/2 ceapa tocata fin, cateva legume prajite , la alegere dupa placere si gusturi, eu folosesc conopida, dovlecei, cartofi , vinete,  ceva muraturi , lamaie murata , seminte de rodie , orice va trece prin cap ...



 Mod de preparare: 
1. Se trece prin masina de tocat nautul cu usturoiul, ceapa, patrunjelul si se adauga mirodeniile. Se adauga ceva apa ca sa se obtina un amestec care se leaga, lipicios si se adauga praf de copt 1/4 lingurita . Se lasa 10 minute la odihna  apoi se coc in ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante .
2. Se servesc linga salata, muraturi si legume fripte si paine lipie sau   linga salata de naut( hummus) sau lamai murate.



 Pentru cei la dieta , doar cateva din ingrediente ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line