duminică, 22 decembrie 2013

Sarmalute in frunze de hrean din Moldova


Ingrediente: frunze de hrean oparite si curatate de codite, umplutura de la dovlecei, sarmale sau ardei umpluti si sos de pasta de tomate, sare si piper.
Mod de preparare: 
1. Se pregatesc frunzele si se curata de codite si de nervurile groase, se umplu cu orezul si carnea si se impaturesc bine, eu le fac mici si patrate si se aseaza in oala cat mai lipite unele langa altele.
2. Se face sosul de rosii din pasta de tomate si o canita de apa si se adauga  sarea si piperul. Se toarna sosul peste sarmale si se lasa la fiert la foc mic 20 minute, frunzele fiind moi nu au nevoie de mult fiert.
3. Se lasa sa scada si apoi se pun la racit.  Se rastoarna din oala pe un platou. Se pot servi cu smanatana si chiar cu mamaliguta ca in Moldova.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line