Ingrediente: cate 2-3 dovlecei mai mici sau foarte mici per portie, scobiti la interior , orez de care aveti, carne tocata nu prea fin , mirodenii pentru umplutura , sare , pasta de tomate , ceapa tocata si ulei .
Mod de preparare:
1. Se scobesc dovleceii si se lasa un perete exterior de 2-3 mm dupa iscusinta celui care le scobeste.
2. Se pregateste umplutura astfel: se prajeste o ceapa tocata mic in ulei si se adauga dupa ce s-a rumenit orezul si carnea tocata cu mirodeniile. Le lasam la scazut 10 minute, adaugand 2 canite de apa, sarea si piperul .
3. Se umplu dovleceii cu umplutura cu mana sau cu lingurita si se aseaza in oala in picioare, daca se poate, daca nu se inclina si se sprijina unii de altii, dar trebuie sa fie asezati cat mai compact ca sa nu se incline si sa se rupa la fierbere. Se fierb 20-30 minute, la foc mic dupa ce se adauga zeama formata din apa si pasta de tomate sau rosii taiate cuburi si pasta de tomate.
4. Se scot pe un platou dupa ce sunt fierti si raciti si nu se lasa cu zeama deoarece se vor inmuia usor. Se servesc cu smantana sau ca atare.
Se pot fierbe in sos de iaurt amestecat cu 2-3 linguri de faina, vca un bechamel , in loc de sosul de rosii uzual, sunt deliciosi si moi, un gust deosebit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu