duminică, 22 decembrie 2013

Ecler cu smochine sau orice alt fruct ce va place


 Ingrediente pentru o reteta usoara si care nu da gres: 200 ml apa , un praf de sare, 125 gr de faina, 125 ml ulei, 4 oua, 
crema de vanilie din: 3 oua si 1 l lapte , 200 gr de zahar pudra si aroma de vanilie sau baton de vanilie, frisca, 2 lingurite de amidon,  
glazura din 100 gr de ciocolata neagra, o lingurita de unt si 2-3 linguri de frisca, fructe la alegere taiate in cuburi sau jumatati, eu am folosit smochine.


Mod de preparare: 

1. Se face aluatul oparit : uleiul si sarea si apa se pun pe foc si cand fierb se adauga faina si se amesteca energic ca sa nu faca cocoloase si devine ca o mamaliga consistenta. Se da deoparte si se raceste apoi se adauga ouale, cate unul pe rand avand grija sa se incorporeze precedentul. Se obtine un aluat cremos , onctuos, bun pentru scopul propus care se tine in lingura si atunci cand il pui in tava face un mot care se tine de lingura .
2. Se pun in tava cu folie cu lingura umeda si se coc in cuptorul preincalzit la 210 grade, lasand spatii intre ele pentru ca vor creste la foc. 
3.Se pun pe treapta de sus in cuptor ca aerul cald sa le invaluie si 10-15 minute nu se deschide cuptorul pentru ca sa creasca frumos si sa nu se prabuseasca in interior , neputand fi umplute. Deci se asteapta 10-15 minute, apoi se verifica gogoselile.
4.Se coboara in mijloc tava si se mai lasa 10 minute la temperatura de 170 , se scot din tava si se lasa la racit.
5. Se face crema la bain marie: se pun laptele cu galbenusurile batute bine si cu amidonul amestecat, vanilia sau aroma dorita, se adauga zaharul si se amesteca bine pina se ingroasa. Se obtine o budinca bine legata, se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se adauga frisca si se obtine o crema omogena, usoara si aerata, cu mixerul usor.
6. Se taie gogoselele pe jumatate si se umplu cu crema racita , se acopera cu capacelul si se pun pe un platou. 
7. Se glazureaza cu ciocolata topita pe abur cu unt si frisca, amestec care se pune peste eclerele umplute. Se decoreaza cu ce fructe va plac , la alegere. Eu le-am ornat cu bucatele de ciocolata alba si fructe.






Aici le-am servit in pahare , am pus gogosile umplute cu crema de vanilie in pahare cu picior si am turnat sosul de ciocolata peste ele...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line