luni, 30 decembrie 2013

Saratele sau covrigei cu chimion



Ingrediente: un pachet de unt de 200 gr la temperatura camerei, 3 linguri de apa rece, 2 linguri otet, faina cat cuprinde, cam  2-3 cani, dar depinde de tipul fainii cat lichid absoarbe, chimion , susan sau mac 200 gr, sare mai mare, mai grunjoasa.
Mod de preparare: 
1. Se amesteca ingredientele enumerate si se amesteca pana se face o coca moale si se inveleste in folie transparenta, se lasa la frigider pana a doua zi cand se va lucra.
2. Se modeleaza saratele sau biscuiti, se intinde o foaie din aluat care se presara cu chimion, mac, susan , sarea de mare , orice altceva va place. Din foaie se taie fasii lungi  care se presara cu chimion, mac, susan , orice altceva va place. Se pot lasa ca atare sau se pot inchide ca niste covrigei.
3. Se coc la foc mic pana se rumenesc usor 5-10 minute.
4. Se servesc reci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line